onsdag den 29. juni 2011

Shop amok

Kop og Kande er begyndt at sælge kagepynt og udstyr dertil, jeg blev opmærksom på det for nogle uger siden på Cupcakefabrikken. (kig et smut forbi den blog, hun laver seriøst de flotteste cupcakes).
Da jeg i dag befandt mig i City syd i Aalborg hvor det ligger en stor butik, måtte jeg lige slå et smut forbi og se udvalget. Og se nu bare her:



Udvalget er ikke så stort som hos Fru Ronne, men der var mange fine ting og der var endda 25 % rabat på alle ikke nedsatte varer, så jeg kom selvfølgelig til at købe lidt ;)





Jeg glæder mig til at prøve de der icing sprøjtedimser, måske bliver det så nemmere at udfylde cookies.
- Gitte
Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 20. juni 2011

Fødselsdagsfest!

Så blev min lille dreng 3 år i går! Og det måtte jo fejres. I flere dage. Først i børnehaven i fredags, hvor han havde jordbær, vindruer og cupcakes med (selvfølgelig). Jeg havde endnu engang bagt de fantastisk lækre chokolade-cupcakes fra Sarahs blog og pyntet dem med grøn royal icing (som jeg havde presset igennem min "græs-tylle") og forskellige dyre-cupcake-toppers.
I går, da vi havde hele huset proppet med gæster, havde jeg pyntet chokolade-cupcakes'ene med nutella frosting (nutella og mascarpone rørt sammen) og jordbær. Jeg havde dog "lidt sjov" med frostingen, da jeg havde gjort den klar, inden gæsterne kom, og puttet den i sprøjteposen i køleskabet. Men da jeg så senere ville pynte kagerne, var frostingen for kold til at komme ud. Så gav jeg den lidt i mikroovnen, men det blev for meget. Så måtte den i fryseren. Meeeen, den fik nu ikke den helt rette konsistens sådan rent pyntnings-mæssigt, men den smagte fint :-).


Jeg måtte også lige prøve at lave en stor kage med et sukkerbillede på. Jeg havde lånt Gittes fine skak-form og fulgte den opskrift, der følger med formen. Jeg smurte kagen op med 1:1 chokolade ganache. Gitte havde anbefalet mig Himmelske kagers opskrift - uhmmm, den var god! Jeg lagde sukkerbilledet på hjemmelavet fondant og pyntede en vej rundt om kagen (og Jeppe kunne faktisk godt se, at det skulle forestille en vej!). Jeg synes ikke helt, sukkerbilledet sad som det skulle, så jeg stak en masse flag rundt i siderne for at holde det på plads :-). Måske var kagen for ujævn? Men kagen blev godt modtaget - det var det vigtigste :-).

Opskrift på hjemmelavet fondant:

15 marshmallows, 2 spiseskefulde olie og 4 spiseskefulde vand puttes kort tid i mikroovnen til marshmallows'ene smelter (de må ikke blive brune). Så piskes det sammen med flormelis til den rette konsistens opnåes. Der skal ca. bruges en hel pakke flormelis, men prøv dig lidt frem. Det må ikke blive for tørt. Hvis du vil have farvet fondant, skal du putte pastafarven i, inden du blander flormelis i.


- Marianne

fredag den 10. juni 2011

Poppede popcakes!


Ja, der er vist ikke noget mere poppet/trendy end popcakes i kagebranchen lige nu? Det skulle da lige være macarones/whoppies. Cupcakes is soooo last year :-). Nej, de er ej, ha ha.

Nå, men jeg skulle altså lige prøve at lave de her små mærkelige kager på pind. Jeg har selvfølgelig kigget lidt på nettet/kageblogs og i den nye, fine bog "POP CAKES" af Clare O'Connell http://kagekompagniet.dk/product/pop-cakes-kager-paa-pind-317/. Jeg fulgte dog ikke nogen præcis popcake-opskrift, men bagte den legendariske chokoladekage "Klassens time-kage" fra Karolines Kogebog http://arla.dk/opskrifter/klassens-time-kage/ og brugte ca. 1/3 del af kagen til at lave 20 popcakes på pind og 12-14 trøfler af dejen, der var i overskud.
Jeg smuldrede Klassens time-kagen ned i food processoren og blandede det sammen med lidt flormelis og ca. en halv bøtte mascapone. Så satte jeg dejen ind i køleskabet, men fandt ud af, at jeg lige skulle trille kuglerne først, og så køle dem lidt ned. Da de var kolde, smeltede jeg candy melts http://specialkoebmanden.dk/chokoladeforme-tilbehoer-27/blaa-overtraeksknapper-candy-melts-400-g-4406.html?q=candy+melts i mikroovnen (der står på pakken, hvordan man gør - meget nemt!). Så var det bare at stikke kuglerne i pindene (dem har jeg købt hos Specialkøbmanden i Århus), og overtrække dem med candy melts og drysse/sætte pynt på. Jeg havde dog lidt svært ved at afslutte overtrækket på en pæn måde, da det løb noget ned af kuglerne, men det er nok et spørgsmål om øvelse :-).


Resten af dejen lavede jeg til trøfler ved at trille kuglerne i almindeligt, farverigt krymmel. Aner ikke, hvorfor jeg ikke har lavet trøfler selv noget før, da jeg elsker de små, runde kugler. Og så er de hjemmelavede endda uden mærkelige klumper, plastic og andre sjove ting, som jeg husker at have fundet i min "madpakke" som teenager :-).



- Marianne.

søndag den 5. juni 2011

Blomster

Det er jo et godt stykke tid siden det var mors dag, men jeg har ikke lige været hjemme i Holstebro siden, så da vi skulle afsted her i weekenden skulle der medbringes en personlig og hjemmelavet gave til min mor.



Det var et større projekt, for der skulle både laves cookies med chokoladesmag og vanillesmag. Burde nok have nøjedes med halv portion af hver... Men min svigermor havde fødselsdag i fredags, så hun fik også lige en portion. Resten regner jeg med min mand udrytter mens jeg er på kursus man-tirs.



Kagerne på det øverste billede er pyntet med tyndt udrullet fondant og de andre er pyntet med royal icing. Tror jeg skal øve mig lidt mere, for de var svære at få pæne. Brugte en teknik med først at optegne kanten og derefter fylde ud, men kunne ikke helt ramme den rette konsistens til udfyldningen, nogen det har et par gode fif?
- Gitte