søndag den 28. august 2011

Tærter med havens frugter





En dag kiggede jeg lige forbi en af vores venner Mikkels fine blog om hjemmelavet og helt utroligt lækkert mad (jeg har smagt noget af det). Han have lige lagt en "ultranem opskrift" ud på frugttærte fra Odense Marcipan , så den måtte jeg prøve. Og den var altså let at gå til. Desuden kan man putte alle mulige slags bær i den (både frosne og friske), så lettere bliver det da ikke?

- Marianne

mandag den 22. august 2011

Oh là là...

Jeg vidste det jo godt: De er bare gode til at lave de mest fantastiske kager i Frankrig. Pâtisserier overalt, der bugner med den ene flotte, farvestrålende kage, tærte eller macaron efter den anden. Jamen altså... På vores sommerferie i Frankrig i år smagte jeg min første macaron. Jeg var meget overrasket, for jeg troede, den var meget mere kyskage-agtig. Men nøj, den smagte himmelsk! Det blev ikke den sidste macaron på den tur, og jeg må snart i gang herhjemme med at forsøge at gøre kunsten efter. Synes det er sjovt, at de har store konkurrencer dernede om, hvem der kan diske op med den bedste nye smagsvariant af macarons. Jeg gad da godt være dommer...

Mums...
Smukt, ikke sandt?

Lækre marengs...

Hele den kagetossede familie skal dele og smage hinandens kager...

mandag den 15. august 2011

Choko-chok

Da vi (og med vi mener jeg min mand og min svigerfar) skulle samle vores nye carport i går ville jeg lige bikse lidt lækkert sammen til kaffen. Det blev til disse super lækre chokoladecupcakes med chokofrosting. Ideen med at bruge madpapir som form har jeg fået fra Kristine som har lavet en fin "how to".







Opskriften er fundet i samme bog som disse vanillecupcakes, nemlig "Spis godt - muffins". Opskriften følger som jeg lavede den:
Cupcakes - 12 stk.
100 g hvedemel
20 g kakao
150 g sukker
1 1/2 tsk bagepulver
50 g blødt smør
1,25 dl mælk
1 æg
Bland mel, kakao, sukker og bagepulver i en skål. Smuldr smørre i melblandingen og rør det sammen. Rør halvdelen af mæken i melblandingen og rør til dejen er klumpfri. Pisk resten af mælken sammen med æg og rør det i dejen. Rør til det hele er godt blandet og fordel i muffinsforme.
Bages i 20-25 minutter ved 175 grader
Chokoladefrosting

250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør
2 spsk mælk
Bland flormelis og kakao og smuldr smør i blandingen. Pisk det først ved lav hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt.  I opskriften står der i mindst 5 minutter, jeg piskede ikke helt så længe, men stoppede da frostingen havde fået en fin og "glat" konsistens.




- Gitte

lørdag den 6. august 2011

Kagefigurheaven

I denne uge har jeg været på shoppingtur til Hamburg med en veninde. Det kan godt anbefales :). Og sørme om ikke der kom lidt kageudstyr med hjem. I stormagasinet Karstad fandt vi en hylde med udstikkere og jeg fik begrænset mig til disse fire.



Men men men, så kom vi i Europapassagen, hvor der lå en meget lille kagebutik, hvor hele den ene væg var fyldt med udstikkere. Her er et udsnit...



Der var simpelthen alt i udstikkere, jeg har aldrig set noget lignende. Jeg tror det var godt jeg allerede havde købt nogle udstikkere, for her ville det havde været helt umulig at vælge ;). Butikken hedder Handelshaus Laegel og man kan se mere her: www.laegel.net (sorry, kan ikke finde ud af at lave links fra min tlf)
- Gitte
- Posted using BlogPress from my iPhone