søndag den 21. april 2013

Kæmpe M&Ms-cookies



De her cookies er bare super gode! Opskriften er lige til at gå til:

Antal: 12 stk.
Bagetid: 8-10 minutter

Ingredienser:

125 g. blødgjort smør
75 g. sukker
75 g. lyst rørsukker
1 æg
1 tsk. vaniljeessens (her brugte jeg Dr. Oetkers vanilje-twister)
200 g. hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
100 g. peanuts- eller chokolade-M&Ms

1. Varm ovnen op til 190 grader.
2. Rør sukker og smør sammen til det er lyst og cremet. Pisk æg og vaniljeessens i. Sigt mel og bagepulver ned i blandingen, vend M&Ms i og rør det hele godt sammen.
3. Sæt dejen på pladerne i klatter med en spiseske med gode mellemrum, da kagerne flyder ud til næste dobbelt størrelse (tro mig - de bliver store!).
4. Bag kagerne i 8-10 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af i nogle minutter, flyt dem derefter over på en bagerist, og køl dem helt af. Kagerne smager bedst den dag, de er bagt (de får ikke en chance for at overleve til næste dag er min erfaring...).

Opskriften er fra den nærmest uundværelige kagebog "Fantastiske kager" af Jacqueline Bellefontaine og Gail Wagman.

- Marianne.

mandag den 8. april 2013

Madeleines

 
 
Jeg havde faktisk aldrig smagt Madeleines før, jeg bagte de her. Men jeg har altid tænkt, at de så rigtig gode ud. Så det måtte jo prøves.
Opskriften har jeg fra en rigtig lækker, svensk kagebog af Eric Lanland, der hedder "Hembakat". 
 

Opskrift:

20 kager

90 g. usaltet smør plus lidt til formen
90 g. hvedemel plus lidt til formen
2 tsk. flydende honning
40 g. flormelis
1 tsk. bagepulver
2 æg
1 tsk. appelsinblomstvand (jeg brugte bare appelsinsaft)

Varm ovnen op til 175 grader. Pensl en madeleine-form med smør. Kom godt ud i kanterne. Pudr med mel og vend formen rundt for at få overflødigt mel væk.
Smelt smørret og honningen i en lille gryde og lad det køle af. Sigt mel, flormelis og bagepulver i en stor skål. Rør den afkølede smør- og honningblanding i. Tilsæt æggene, men bland ikke for længe. Vend appelsinsaften i.
Fordel dejen i formen - fyld dem 2/3 op. Bag kagerne i cirka 10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af i nogle minutter, før de tages op af formen.


Det skal lige siges, at de ikke smager af så meget. Jeg eksperimenterede og puttede lidt pålægschokolade (det eneste chokolade, jeg lige havde i huset) i nogle af dem, og det smagte faktisk ret godt.

Bon appétit!

- Marianne.