mandag den 16. januar 2012

Fedtfattige fastelavnsboller

Jeg indrømmer det, disse fastelavnboller er langtfra sunde, men i det mindste er der næsten ingen fedt i :). Opskriften er en gammel klassiker fra Anne Larsen og jeg bager dem hvert år i januar/februar. Jeg elsker creme, så det putter jeg altid i, men fylder kan selvfølgelig ændres.

9 stk. (laver tit dobbeltportion så der også er nogen til fryseren)
Dej
1 dl lunken skummetmælk
35 g gær
3 spsk sukker
1 æg
1 spsk olie
250 g hvedemel
Mælk eller æg til pensling

Creme
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk hvedemel
1 stang vanille
2 dl skummetmælk

Start med at lave cremen. Æg og sukker piskes godt sammen og mel, mælk og vanille tilsættes. Blandingen varmes langsomt op under piskning til den tykner. Det kan godt tage lidt lang tid. Stil cremen til afkøling mens du laver dejen.
Gæren udrøres i mælken og sukker, æg, olie og hvedemel kommes i. Dejen æltes blank og udrulles til et kvadrat der deles i 9 firkanter. Læg en klat creme på hver og fold dem til boller. De skal hæve 45 minutter inden de pensles og bages ved 200 grader i 8-10 minutter.



- Gitte
- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Send en kommentar