Ja okay, jeg kan vist ikke tage æren for at have fundet på denne fantastiske opskrift på fastelavnsboller, men jeg har lavet dem hvert år i 11 år nu, så jeg synes næsten, det er min helt egen personlige opskrift ;-). Men det er en, jeg har revet ud af et I form-blad engang. Here goes:
Til 9 boller
35 g. gær
3 spsk. lyst rørsukker
1 æg
1 spsk. olie
25o g. hvedemel
lidt kold kaffe til pensling
Fyld:
100 g marcipan (plejer altså at putte lidt mere i :-)...)
Gæren røres ud i den lunkne mælk. Bland resterne af ingredienserne i, og ælt dejen til den er blank. Rul den ud til et kvadrat på et melet bord og del igen dette i 9 kvadrater. Marcipanen fordeles midt på de 9 kvadrater, de foldes og lægges på bagepapir. Hæver med klæde over i 45 min. Bollerne pensles med kold kaffe og bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 min. Pynt med smeltet chokolade.
- Marianne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar