søndag den 24. marts 2013

Påske macarons

Det er stykke tid siden jeg sidst har bagt macarons, men nu skulle det være. Inspirationen til designet har jeg fundet hos sweet explorations.
Det kan jo ind i mellem være lidt tricky at bage macarons og disse er heller ikke lykkedes perfekt. Til gengæld er det de sødeste jeg nogen sinde har lavet, det var lige før vi ikke nænnede at spise dem... men også kun lige ved :).
Selve macaronopskriften har jeg fra bloggen chocolat, som er super inspirerende og fyldt med lækkerier. Denne macaron opskrift er ikke en af de avancerede hvor der skal koges sukkerlage osv. Og den er altid lykkedes nogenlunde derfor får I den lige her:

Macarons - 14-16 stk.
43 g mandelmel
75 g flormelis
1 bæger past. æggehvide
25 g sukker
Gul pastafarve

Mandelmel og flormelis blandes i en skål (si det evt., det gjorde jeg kun med flormelissen). I en anden skål piskes æggehvide og sukker. Først ved lav hastighed, dernæst ved høj indtil der dannes bløde toppe i marengsen. Vend mandelmassen i skålen med æggehvide. Vend forsigtigt sammen indtil massen er ensartet og tilsæt evt. pastafarve. Put massen i en sprøjtepose og lav små runde klatter på en bageplade. Lad dem tørre i 30-45 minutter og bag ved 160 g i ca. 12 minutter.
Jeg brugte en macaron-bagemåtte for første gang. Det er smart fordi de så bliver samme størrelse, til gengæld synes jeg de var noget svære at få af måtten. Men den får en chance mere næste gang.

Fyldet er en chokoladecreme og opskriften har jeg lånt fra Himmelske kager. Kagerne er lagt sammen to og to med chokoladecremen og så er de pyntet med orange royal icing. Øjnene har jeg tegnet med en fødevaretusch.
Så er der vist ikke andet at sige end rigtig god påske :)
- Gitte
- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar