søndag den 13. oktober 2013

Æbletærte med lakrids (low carb)

Nøj, det er lang tid siden jeg har skrevet et blogindlæg, men jeg har været i gang med en kostomlægningen der går ud på at spise færre kulhydrater og dem er der jo som bekendt en del af i kage ;). Godt Marianne har sørget for at dele nogle at hendes kager.
Jeg har for første gang kastet mig ud i at bage med Sukrin, der er et kaloriefrit alternativ til sukker. Egentlig går jeg mere ind for den ægte vare i kage og at man så bare spiser mindre mængder. Men jeg fik alligevel lyst til at eksperimentere lidt og denne æbletærte blev rigtig god, så her har i opskriften:
Æbletærte med lakrids
Bund (inspiration til bunden er funder hos lidtafline)
1 æggehvide
50 g mandelmel (jeg brugte 25 g fint og 25 g groft malet)
25 g sukrin
Fyld
1 æble
1 spsk sukrin
1 tsk lakrids
1/2 stang vanille

Æggehvider piskes mens der lidt efter lidt tilsættes sukrin, så du til sidst har en stiv marengsmasse. Mandelmeler vendes i og fordeles i en springform - jeg brugte en på 15 cm, dobbelt portion vil nok passe til en på 18-20 cm.
Bunden bages i 12-15 minutter ved 200 grader.

Sukrin, lakrids og vanille blandes i en lille skål. Æblet snittes og lægges på bunden når den er bagt. Lakridsblandingen drysses over (jeg brugte ikke det hele) og kagen bages igen i ca. 15-18 minutter ved 175 grader.

Jeg havde ikke lige noget, men er sikker på at tærten vil smage endnu bedre med en klat creme fraiche til.

- Gitte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar