tirsdag den 20. september 2011

Efterårsmuffins med kanel og æble



De her muffins er bare perfekte til denne her årstid, hvor mange af os kryber ned under tæppet i sofaen med en kop te og en god bog. Hvis du har æbler i haven, vil det også være en god mulighed for at udrydde nogle af dem :-).

Her er opskriften:

320 g. hvedemel
250 g. sukker
4 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
4 spsk. vegetabilsk olie
50 g. usaltet smør, smeltet
2 æg, letpiskede
1 3/4 dl kærnemælk
2 små æbler uden skræl og kernehus, finthakkede

Varm ovnen op til 175 grader. Smør 12 huller i en muffinsform.

Bland mel, sukker, bagepulver og kanel i en skål. Stil det til side. Pisk olie, smør, æg og kærnemælk sammen i en stor skål med en elpisker til det er blandet. Tilsæt melblandingen og pisk til det næsten er blandet. Rør æbler i, men pas på ikke at blande det for meget. Fordel dejen jævnt i formen. Bag kagerne i 20 minutter. Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip kagerne ud og lad dem køle af på en rist.
Opbevar muffins'ene i en lufttæt beholder i op til 2 dage eller frys dem i op til 3 måneder.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar