tirsdag den 26. april 2011

Skakternet kage

Da jeg fyldte 30 år for nogle uger siden, fik jeg af min veninden en fancy Wilton form til at lave skakternet lagkage. Det kriblede med det samme i fingrene for at prøve den og heldigvis kom min familie til fødselsdag i påsken. Resultatet ses her.

Jeg synes den er blevet helt ok i betragtning af, at det var første forsøg. Jeg er ikke så begejstret for smørcremer, så derfor er kagen smurt op med 1:1 chokolade ganache, jeg bruger altid opskriften fra Himmelske kagers blog, den smager fantastisk. Kagen er desuden pyntet med hjemmelavede sukkerblomster og fondant, men kun på toppen. Jeg fik ikke lige taget et nærbillede af kagen inden der blev skåret i den, men den kan ses hel her sammen med de andre kager fra fødselsdagen.


- Gitte

2 kommentarer:

 1. Hej I to!
  Jeg tænkte på, om I ikke kunne lave en how-to på skakternet kage? Har nemlig ikke helt luret endnu, om der er en speciel taktik, eller om det bare er at begynde fra bunden af?
  -Sara

  SvarSlet
 2. Hej Sara
  Den skakternede kage bliver lavet ved hjælp af denne form: http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?sku=2105-9961
  Der er sådan en smart plasticdims med, så man kan adskille de forskellige farver dej. Jeg har fået min i gave og den er købt hos specialkøbmanden.dk
  -Gitte

  SvarSlet