fredag den 10. juni 2011

Poppede popcakes!


Ja, der er vist ikke noget mere poppet/trendy end popcakes i kagebranchen lige nu? Det skulle da lige være macarones/whoppies. Cupcakes is soooo last year :-). Nej, de er ej, ha ha.

Nå, men jeg skulle altså lige prøve at lave de her små mærkelige kager på pind. Jeg har selvfølgelig kigget lidt på nettet/kageblogs og i den nye, fine bog "POP CAKES" af Clare O'Connell http://kagekompagniet.dk/product/pop-cakes-kager-paa-pind-317/. Jeg fulgte dog ikke nogen præcis popcake-opskrift, men bagte den legendariske chokoladekage "Klassens time-kage" fra Karolines Kogebog http://arla.dk/opskrifter/klassens-time-kage/ og brugte ca. 1/3 del af kagen til at lave 20 popcakes på pind og 12-14 trøfler af dejen, der var i overskud.
Jeg smuldrede Klassens time-kagen ned i food processoren og blandede det sammen med lidt flormelis og ca. en halv bøtte mascapone. Så satte jeg dejen ind i køleskabet, men fandt ud af, at jeg lige skulle trille kuglerne først, og så køle dem lidt ned. Da de var kolde, smeltede jeg candy melts http://specialkoebmanden.dk/chokoladeforme-tilbehoer-27/blaa-overtraeksknapper-candy-melts-400-g-4406.html?q=candy+melts i mikroovnen (der står på pakken, hvordan man gør - meget nemt!). Så var det bare at stikke kuglerne i pindene (dem har jeg købt hos Specialkøbmanden i Århus), og overtrække dem med candy melts og drysse/sætte pynt på. Jeg havde dog lidt svært ved at afslutte overtrækket på en pæn måde, da det løb noget ned af kuglerne, men det er nok et spørgsmål om øvelse :-).


Resten af dejen lavede jeg til trøfler ved at trille kuglerne i almindeligt, farverigt krymmel. Aner ikke, hvorfor jeg ikke har lavet trøfler selv noget før, da jeg elsker de små, runde kugler. Og så er de hjemmelavede endda uden mærkelige klumper, plastic og andre sjove ting, som jeg husker at have fundet i min "madpakke" som teenager :-).- Marianne.

2 kommentarer:

  1. kan man overtrække popcakes med andet end candymelts? Jeg skal nemlig have lavet nogen til på fredag, men kan ikke nå at bestille...

    SvarSlet
  2. Hov, har først set din kommentar nu og måske er det for sent at svare... Disse fine blå popcakes har Marianne lavet, men da jeg forsøgte mig brugte jeg bare almindelig smeltet chokolade til at overtrække med.

    SvarSlet