onsdag den 13. februar 2013

Daim islagkage

Til min fødselsdag var der slet ingen tvivl: Jeg skulle have Daim islagkage! Den er superlet at lave, og den smager himmelsk.
Her er opskriften:


Bund:

3 æggehvider
150 g. sukker
150 g. smuttede mandler (blendes)

Pisk æggehvider og sukker til en stiv masse. Mandlerne blendes og vendes forsigtigt i. Hæld dejen i en velsmurt (!!!) springform. Bages nederst i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 45 minutter.

Is:

2 stk. Daim dobbelt (a 56 g.)
3 æggeblommer
1/2 dl. sukker
3 dl. piskefløde

Pisk æggeblommer og sukker til en stiv masse. Fløden piskes stiv og vendes forsigtigt i æggemassen sammen med den grofthakkede Daim. Tag lidt Daim fra til pynt.

Vend den afkølede kagebund ud af formen, rengør formen, beklæd den med bagepapir og læg bunden tilbage i formen. Hæld iscremen over bunden og stil formen 2 timer i fryseren. Pynt kagen med den hakkede Daim, Daim Dragée og evt. lidt flødeskum.

- Marianne

6 kommentarer:

 1. Arh det smager såååå godt! Virkelig godt valg (;
  Mvh Anna

  SvarSlet
 2. Hej - nu hvor der er sommer er det islagkagen som mine øjne faldt på - og den skal jeg "tage mig af" snart. Jeg kan dog allerede på forhånd se, at jeg vil komme en knivspids salt i blandingen til mandel-marengs-bunden. Men det er jo en smagssag . MEN nødder sammen med sukker skal for mit vedkommende altid have en smule salt med - hvis det skal være "lige i øjet".
  Hele DAJM-successen kommer jo af, at FREJA i sin tid kunne finde på at komme så meget salt i deres karamel, at det kunne smages.mvh Philipp

  SvarSlet
  Svar
  1. ...og så kan jeg måske sende en kageopskrift til gengæld her - I må gerne "pille den ned" - hvis I ikke bryder jer om at der er andres opskrifter på denne blog
   Haustorte = husets kage
   (familieopskrift fra Østrig)
   6 æg
   300g finthakkede valnødder
   250g melis
   200g fint, mørkt chokolade
   1/4 l piskefløde
   40 g smør eller kakaosmør
   1/2 mokkaske salt
   1/2 dl lunkent vand
   4 tsk. god pulverkaffe
   250g tyttebærsyltetøj
   2 spsk. rasp
   (de 2 sidste poster kan erstattes af super-stærk espresso, hvis man har en maskine der kan klare dette; en maskine med afmålte "patroner" til kaffen kan ikke levere den nødvendige styrke)
   en lagkagespringform med ca. 25cm diameter 
    
   procedure:
   æggene deles, i blommerne røres 200g melis - little by little - indtil de bliver luftige.
   Hviderne piskes meget stive med 1/2 mokkaske salt.
   Æggeblommerne blandes nu forsigtigt med hviderne, hvorefter de hakkede nødder løftes ned i massen.
   Springformen smøres med smør og "beklædes" med rasp.
   Kagemassen skal så bages ca. 45 minutter ved 170 grader (så får men en saftig kage) - er man til Sachertorte, kan men forlænge bagetiden ca 15 minutter og samtidigt reducere temperaturen til 160 grader, så får man en kage som er nemmere at skære i 3 bunde og som er mere konventionelle - eller kedelig.
   På nederste bund smøres tyttebærsyltetøjet, på næste bund kommer den stivt piskede fløde, hvori man først rører kaffen som er rørt med de 50g melis som vi ikke har brugt endnu.
   Det hele overtrækkes med chokoladen som smeltes i vandbad og hvor der tilsættes 40 g smør eller kakaosmør - det forhindrer, at man ved udskæringen maser kagen, da den gerne skal stå ret køligt før serveringen.
   Ved fødselsdagene bliv der så altid med noget resterende flødeskum sprøjtet navne og tal på kagen  - til fødselarens ære.
   velbekomme!

   Slet
 3. Hej Philipp.

  Mange tak for dine kommentarer. Du har sikkert ret i det med saltet til nødder og sukker. Det kan jeg godt forestille mig, vil smage godt.
  Lyder som en lækker kage fra Østrig. Den må prøves engang :-).

  Mange hilsner fra
  Marianne.

  SvarSlet