mandag den 8. april 2013

Madeleines

 
 
Jeg havde faktisk aldrig smagt Madeleines før, jeg bagte de her. Men jeg har altid tænkt, at de så rigtig gode ud. Så det måtte jo prøves.
Opskriften har jeg fra en rigtig lækker, svensk kagebog af Eric Lanland, der hedder "Hembakat". 
 

Opskrift:

20 kager

90 g. usaltet smør plus lidt til formen
90 g. hvedemel plus lidt til formen
2 tsk. flydende honning
40 g. flormelis
1 tsk. bagepulver
2 æg
1 tsk. appelsinblomstvand (jeg brugte bare appelsinsaft)

Varm ovnen op til 175 grader. Pensl en madeleine-form med smør. Kom godt ud i kanterne. Pudr med mel og vend formen rundt for at få overflødigt mel væk.
Smelt smørret og honningen i en lille gryde og lad det køle af. Sigt mel, flormelis og bagepulver i en stor skål. Rør den afkølede smør- og honningblanding i. Tilsæt æggene, men bland ikke for længe. Vend appelsinsaften i.
Fordel dejen i formen - fyld dem 2/3 op. Bag kagerne i cirka 10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af i nogle minutter, før de tages op af formen.


Det skal lige siges, at de ikke smager af så meget. Jeg eksperimenterede og puttede lidt pålægschokolade (det eneste chokolade, jeg lige havde i huset) i nogle af dem, og det smagte faktisk ret godt.

Bon appétit!

- Marianne.

3 kommentarer:

  1. Lidt citronskal og mandelmel/marcipan ville hjælpe på smagsindtrykket.

    SvarSlet
  2. Ja, det lyder godt, Claus. Med marcipan kan det næsten ikke gå galt ;-)

    SvarSlet